Het brood van gisteren

Het brood van gisteren Enkele jaren geleden heb ik mogen werken bij een grote Nederlandse food retailer. De prijzenslag was een moment waardoor naarstig gezocht werd naar de laatste procentpunten marge. Déjà Vu De ontwikkelingen in de markt van verhuur accommodaties (en zeker de meer bijzondere) is zeer positief, als we kijken naar de markttrends more »

Read more

Wie het weet mag het zeggen!

  Hoe groot is de markt voor verhuur accommodaties Ik las zojuist de stukken over de presentaties van de toekomst van kamperen. Wat mij nooit duidelijk is in de cijfers, is waar de verhuur accommodaties op campings onder vallen. Dit is natuurlijk (nog) een relatief klein groep, zeker als je het vergelijkt met bungalows, de more »

Read more

Accommodaties financieren met vreemd vermogen…

Voor veel ondernemers voelt het onnatuurlijk om investeringen te doen met geld dat nog niet verdiend is. In de recreatie betekent dit dat deze ondernemers laat inspelen op trends. Hierdoor zullen gasten minder tevreden zijn, of bepaalde nieuwe gastengroepen niet eens het recreatie bedrijf bezoeken. Negatieve spiraal De ontwikkeling van verhuur van accommodaties is een more »

Read more

Keuzes maken

De recreatievakbeurs in Hardenberg is zojuist afgelopen. Terwijl mijn collega´s de laatste dag aanwezig waren en nu (ca 21:30) opruimen, hartelijk dank daarvoor, zet ik mijn gedachten op “papier”. Een beurs is een van de momenten om met veel ondernemers uit de branche te spreken. Het maken van keuzes in het aanbod van accommodaties is more »

Read more